Hils på vores søde og dygtige personale

Før musen henover billederne og læs mere…

Ane Lambæk

Skoleleder og lærer  – ane@fjaltringfriskole.dk

Hej jeg hedder Ane, og jeg er skoleleder.
Sidste år flyttede min familie, som ud over mig selv, består af min kærestes og vores 3 børn på 7,12 og 13 år, til Ferring fra Viborg. Vores drøm var at komme helt ud til Vesterhavet. I 2006 blev jeg uddannet folkeskolelærer i fagene dansk, historie, håndarbejde og billedkunst, fra henholdsvis Aalborg og Silkeborg Seminarium.

Jeg er vild med Fjaltring Friskole, hvor jeg får lov til at lave alt muligt. Jeg underviser i dansk, idræt, P-fag, Leg og Læring, samt morgen- og fællessamling. Jeg i SFO´en 3 dage om ugen, jeg ordner en masse praktisk på skolen, og så sidder jeg naturligvis ret meget på kontoret.
Jeg værdsætter alsidigheden i mit job. Hver eneste dag møder jeg forskellige oplevelser og udfordringer, som hele tiden gør mig klogere på livet og andre mennesker. At være skolelærer er en dannelsesrejse, og det er det vigtigt for mig, at vi lærere i samarbejde med elevernes forældre, danner eleverne til deres livsrejse. At blive livsduelig kræver for mig at se både selvværd og selvtillid, og herigennem opbygges en tro på livet og dermed også andre mennesker. Hele livet igennem skal vi øve os sammen, og jeg elsker de øjeblikke, hvor det kan ses og mærkes at noget lykkes. Jeg har i tidligere jobs arbejdet meget med unge, og jeg sætter en kæmpe ære i, at være med til at støbe det fundament, som eleverne på Fjaltring Friskole skal ud og videreudvikle deres ungdomsliv på.

Mit personlige fundament er støbt af en barndom i Midtjylland, på Grønland og på Vestsjælland. Herefter et ungdomsliv som efterskoleelev, au-pair i Zürich, ungdomsuddannelse og erfaringsår i Svendborg, højskole, og en tur med DGI´s verdenshold. I mit voksenliv har jeg været efterskolelærer, husmor i Sverige og senest højskolelærer på Viborg Idrætshøjskole i 9 år.

Livet her på kanten af Danmark er pragtfuldt og udfordrende på samme tid. Her er på flere plan godt med blæs på, og det er passer rigtig godt til min personlighed.

Inger Maagaard Christensen

Pædagog – SFO

Hej, jeg hedder Inger.
Jeg er 54 år, og ansat i en flexjobstilling som pædagog i SFO og klub tirsdag og torsdag.
Jeg vægter legen rigtig højt, da legen har stor betydning for børnenes dannelse. Det er her der skabes
relationer på tværs af køn og alder, fantasien får frit løb, der er tid til fordybelse og man lærer at blive en god
kammerat.

Som forældre vil man opleve, at ens barn ”bare” har leget. Jeg vægter, at SFO- og klubtiden er børnenes
fritid. Der er ofte aktiviteter, som man kan være med til, men der er meget sjældent skal-opgaver. Jeg
oplever, som noget meget positivt, at de store børn fra 5. klasse og op efter kommer, kommer ind i SFO´en
og leger med. Det kan både være boldspil i salen, musik i Balder, rollelege eller kreative sysler.
Som pædagog vægter jeg, at der er tid til at komme omkring hvert eneste barn. De skal gives omsorg og
opmærksomhed, så de mærker, at de bliver set og hørt. Jeg giver mig tid til at tale med børnene, så jeg
mærker, hvordan de hver især har det.

Når man er ene voksen i SFO/klub, som vi er her på stedet, er det ikke nødvendigvis en ulempe. Jeg føler
mig enormt nærværende med børnene, fordi jeg ikke falder i dybe snakke med andre pædagoger. Jeg er
sammen med børnene, og nyder at opleve dem lege og kommunikere. Jeg er med, men jeg er også
observerende og klar til at støtte børnene, hvis det er nødvendigt. Set i lyset af, at vi ikke er så mange, så
oplever jeg, at det er godt for alle parter, når vi kun er en voksen.
Fjaltring er en dejlig arbejdsplads, hvor jeg oplever at komme gladere hjem, end på arbejde. Det skyldes i
høj grad dejlige børn, som altid beriger mig med deres dejlige personligheder og gode fortællinger, som er
spækket med guldkorn.

Telefon SFO : 42 96 76 96
Telefon privat: 51 78 63 80
Træffes mandag, onsdag, torsdag

Jane Jakobsen

Lærer

Hej. Jeg hedder Jane, og jeg underviser i engelsk, kristendom, og så er jeg støttelærer i dansk, matematik, musik og bio/geo.

Fie Pedersen

Lærer

Jeg hedder Fie, og jeg har arbejdet som lærer på Fjaltring Friskole siden 2004, hvor jeg havde en vikartjans. Vikariatet blev til fastansættelse, og min lærergerning blev derved formet via learning by doing-metoden, idet der står journalist på mine uddannelsespapirer. Der er mange grunde til, at jeg er blevet hængende, men i centrum for mit valg står de værdier, som ligger til grund for dagligdagen på Fjaltring Friskole; nærvær, godt kendskab til hver enkelt elev og de enkelte familier, høj fokus på børnenes faglige og sociale udvikling (herunder trivsel), højt til loft i forhold til at dyrke de forskellige personligheder og dyrkelsen af det positive og konstruktive. Læg hertil en flok engagerede og glade kollegaer, det stærke lokalmiljø samt den daglige, dejlige udsigt over æ haw. Fjaltring Friskole er et dejligt sted at være!

Som lærer er jeg ret old school. Jeg stiller helt klare forventninger til mine elever, og i toppen af denne forventningsliste er dette punkt: Jeg forventer, at man som elev tager sin undervisning alvorligt! Det vil i virkeligheden bare sige, at man få noget fra hånden i timerne, at man har styr på sine ting, at man har ambitioner om at yde sit bedste og blive dygtigere – uanset om der står ”lagkageopgaver” eller ”rugbrødsarbejde” på menuen, at man laver sine lektier til tiden osv. Hertil kommer selvfølgelig forventningen om, at man opfører sig pænt over for hinanden, at man har et pænt sprogbrug, at man deltager i fællesskabet – ja, på den måde er vi ret gammeldags på Fjaltring Friskole, men jeg er sikker på, at de elever, vi sender videre, har fået et rigtig godt fundament for deres videre skoleliv. Jeg underviser i øvrigt primært i storegruppen, og mine fag er dansk (ingen slipper ud af 7. klasse uden at kunne reglen om nutids-r!!!), engelsk, tysk, bio-geo, kursustimer samt en smule specialundervisning.

Når skolesagerne er pakket til side, og der står fritid på skemaet, så elsker jeg at være sammen med min familie, min bedre halvdel Steen samt vores tvillingepiger på 7 år, som naturligvis går på Fjaltring Friskole. Jeg har mange interesser, som jeg bruger tid på i den ene eller anden form: Fodbold, golf, sejlads, bøger (krimi, danmarkshistorie), Monty Python, rejsedrømme, en gåtur på stranden, havearbejde, nyhedsudsendelser i tv… alt muligt! 😊

Telefon privat: 21 92 49 09

Rene Ehmsen Frandsen

Lærer

Hej! Jeg hedder Rene, og jeg underviser i Matematik, fysik, projekt, historie, engelsk, biologi og geografi.
Kontakt: rene@fjaltringfriskole.dk, privat: 22 30 41 52

Lone Engsig Hvam

Lærer

Hej med dig.
Jeg er Lone Engsig Hvam.
Jeg kommer fra Spjald og er på Fjaltring friskole to gange om ugen, hvor jeg har morgensang, leg og læring, musik og band.
Det er ret fedt, for jeg er sammen med en masse skønne unger – og vi er helt tæt på havet, som også er et fantastisk undervisningslokale. Ellers holder jeg til i Balder, som er et skønt, gammelt teaterrum.Sammen med mig, kan man få lov at bruge sine ideer. Man kan lave sin egen sang og være undersøgende på, hvordan man kan spille på forskellige instrumenter. Og så elsker jeg små fortællinger og tanker om livet.

Når jeg ikke er i Fjaltring, er jeg måske på mit andet arbejde, hvor jeg har musik og drama med nogle særlige unge, der har et handicap eller en diagnose at tumle med. Eller jeg er ude at spille og synge på et plejehjem. Eller måske er jeg, sammen med min makker, ude på en anden skole, med en musikfortælling jeg har lavet, om forskellighed.

Jeg bor på landet, sammen med 3 tossede børn og en stor og rar mand. Jeg er glad for at tegne og male. Og så er jeg VIRKELIG dårlig til sport og fysik.

Håber vi ses.