Pædagog – SFO

Inger Maagaard Christensen

Hej, jeg hedder Inger.
Jeg er 54 år, og ansat i en flexjobstilling som pædagog i SFO og klub tirsdag og torsdag.
Jeg vægter legen rigtig højt, da legen har stor betydning for børnenes dannelse. Det er her der skabes relationer på tværs af køn og alder, fantasien får frit løb, der er tid til fordybelse og man lærer at blive en god
kammerat.

Som forældre vil man opleve, at ens barn ”bare” har leget. Jeg vægter, at SFO- og klubtiden er børnenes fritid. Der er ofte aktiviteter, som man kan være med til, men der er meget sjældent skal-opgaver. Jeg oplever, som noget meget positivt, at de store børn fra 5. klasse og op efter kommer, kommer ind i SFO´en og leger med. Det kan både være boldspil i salen, musik i Balder, rollelege eller kreative sysler.

Som pædagog vægter jeg, at der er tid til at komme omkring hvert eneste barn. De skal gives omsorg og opmærksomhed, så de mærker, at de bliver set og hørt. Jeg giver mig tid til at tale med børnene, så jeg mærker, hvordan de hver især har det.

Når man er ene voksen i SFO/klub, som vi er her på stedet, er det ikke nødvendigvis en ulempe. Jeg føler mig enormt nærværende med børnene, fordi jeg ikke falder i dybe snakke med andre pædagoger. Jeg er sammen med børnene, og nyder at opleve dem lege og kommunikere. Jeg er med, men jeg er også observerende og klar til at støtte børnene, hvis det er nødvendigt. Set i lyset af, at vi ikke er så mange, så oplever jeg, at det er godt for alle parter, når vi kun er en voksen.

Fjaltring Friskole er en dejlig arbejdsplads, hvor jeg oplever at komme gladere hjem, end på arbejde. Det skyldes i høj grad dejlige børn, som altid beriger mig med deres dejlige personligheder og gode fortællinger, som er spækket med guldkorn.

Telefon SFO : 42 96 76 96
Træffes tirsdag og torsdag

0 Shares